SKA MAN BERÄTTA FÖR ARBETSGIVAREN?

Det kan ibland bli ett svårt beslut som anhörig att behöva berätta hur det är. Eftersom det blir att lämnar ut en person i sin omgivning som kanske inte vill det. För min egen del har det varit en självklarhet att berätta ifrån början för min arbetsgivare att jag har ett syskon som mår dåligt. För det första så är arbetsplatsen ett ställe som vi tillbringa många timmar på, så det måste kännas bra att komma till jobbet. För det andra är det lätt att det blir missförstånd därför har jag valt att undvika onödiga situationer, eftersom det redan är mycket annat att behöva tänka på som anhörig. Det tredje är att skulle något akut ske eller om man bryter ihop behöver man inte stå och försöka förklara sig. Jag undviker att berätta ”detaljerad information”, utan har berättat på ett ytligt plan för att arbetsgivaren ska ha en bild över situationen.

 

Äta, sova och träna

Det viktigaste som håller vardagen igång är att äta, sov och träna. Tappar man en av dessa så är risken större att man tappar allt. Till exempel om du slutar träna är du inte tillräckligt trött
för att somna på kvällen och du kommer sova dålig. Detta leder till att aptiten försämras. Även om det är lite/ mycket jobbigt just nu, så är det viktigt att inte släppa någon eller några av dessa tre delar. Försök att hitta någon som kan motivera dig till att inte lägger något av maten, sömnen eller motionen åt sidan. Till min hjälp har jag haft min mamma och sambo under åren. Mamma har lagt mer fokus på motionen och sambon har mer funnits till för mat rutiner. Hur jobbigt det än har varit när min lilla syster har varit efterlyst eller legat i dåligt skick på sjukhuset så måste det ändå skötas. Det kanske låter helt orimligt att hinna med det, men det går bara man vill!